Search This Blog

Sunday, April 11, 2010

Penderhakaan "Tok Batin"

Salam...
nie je la keje aku tak abis2 ngan toman hahaha...k la tu dari main gelama je ye tak...haha kali nie wat julung-julung kali nyer Tok Batin yang terkenal ngan Santet Gelama nyer berjaya dikidnap tuk sesi menoman di Empangan Batu, Ulu Yam..Operasi kali nie bermula agak lewat skit coz menunggu Tok Batin sampai diperkarangan umah aku...tuk makluman Tok Batin nie tak pernah bangun awal pagi termasuklah waktu keje huhu...tah macam ner kali nie dia terbangun awal dari biase...mgkn mimpi toman mlm td kot..

Dalam sesi menoman kali nie agak pelik dari biase coz bayak perkara2 diluar jangkaan yang berlaku...mgkn nie kesan dari penderhakaan Gelama kot..

Banyak riak-riak anak serta mamatoman mencakup udara, tapi apakan daya ilmu menoman masih belum sebati dlm diri Tok Batin, bahang nyer pun dirasai oleh aku & Abg Lan...

Berbekalkan spek mate polorized, akhirnyer berjaya gak anak toman yang masih pakai pampers nie didaratkan...hahaha hari nie dalam sejarah beb!!!

Pas dari tu bertalu-talu ank toman nie dikejekan...spai penuh 1 baldi....xleh tahan ngan sikap rakus Tok Batin mengerjakan ank-ank nyer pas seko2 akhir nyer mamatoman membuat serangan balas ngan menghentam Popper Bubble Pop r2c Tok Batin...terkezut ngan hentaman padu mamatoman tersebut akhirnyer....set yang digunakan Tok Batin terhumban dalam tasik hahaha....xdpt den nak nolong!!!baru ko tau karen mamatoman nie....oopss!!sblm terlupa baik la kite ucapkan takziah kpd Reel Ryobi Applause 2000+Rod Shimano Stimula+Tangsi Maxima 10lb+Popper Bubble Pop River2Sea..smoga ia menjadi tukun tuk mamatoman ngehngeh..Mungkin nie berita sedih wat Tok Batin tp berita gembira wat Gelama Port Klang....


Cantik lak tengok baby toman nie... (ayat cover malu)hehehe


Kecewa ngan mamatoman tu..last2 kitorg wat keputusan tuk merelau haruan lak...banyak gak sambaran2 dari haruan nie tapi xde seko pn yg hook!!!tp pe yg membuatkan kitorg g tempe, kaki ngan double hook katak SureCatch aku dipinjam oleh bapok haruan...
Tah bila la bapok haruan nie nak pulangkan kaki katak aku nie....bertambah2 kecewa nampak nyer...huhuhu Tuk meredakan hati kitorg yang sedia panas nie, baik la kitorg g berendam kat anak sungai...


Sib baik la dapat berendam....sejuk gak ati kitorg.....
sekian,,,,

The One & Only..checkchiboo..

2 comments:

  1. hai, bila masa plak ko tukar gambar yang last skali tu... smalam gambar abg lan buat misi menyelamat kataknya berdouble, arini dah hilang... hahaha...

    ReplyDelete
  2. aku dah edit cam serabut je aku tgk..gambo abg lan tu pn aku xperasan ade 2...

    ReplyDelete